nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

A3: ”Vi tillhör landets bästa telekom-leverantörer”

En orderökning med 25 procent i fjol – och bra inledning på året. Telekom och it-leverantören A3 går som tåget.
– Vi möter marknadens krav på en annan nivå än tidigare, säger Andreas Rix, säljchef på företaget.

  • Artikel annons 1

I fjol ökade orderingången från 196,1 till 245,2 miljoner kronor för A3. Och även 2019 har börjat på bästa sätt. Flera större affärer har säkrats och bland annat har man fått in Spelinspektionen, Veolia, Folke Bernadotteakademin, NCC och The Cloud på kundlistan.

Utöver rena försäljningsinsatser har man även finslipat sina interna processer vilket enligt företaget gör att man får en betydligt bättre leveranskvalitet.
– Tack vare effektivare processtyrning har vi fått ner våra interna ledtider, vilket möjliggjort för snabbare och tätare samarbeten mellan våra avdelningar. Detta har i sin tur gjort oss mer flexibla vid leveranser och återkoppling, säger försäljningschefen Andreas Rix.

Nytt för i år är även att ramavtalet med Kammarakollegiet trädde i kraft – något som redan leverera ett flertal affärer.
– Detta visar vår styrka och att vi tillhör landets bästa leverantörer av telekom och it-tjänster, säger Andreas Rix.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.