Accenture rekryterar stort i Sverige

Accenture rekryterar kraftigt på den svenska marknaden. Bara senaste månaden rekryterades 104 personer till företaget, och ytterligare 150 tjänster förväntas tillsättas under året.

För att möjliggöra expansionsplanerna öppnar företaget nu ytterligare ett Sverigekontor, i Kista utanför Stockholm. Portarna planeras att slås upp i början av december.

– Det går oerhört bra för Accenture i Sverige, vi är 900 anställda idag och rekryteringsavdelningen arbetar på högtryck. Vi har expanderat inom ett flertal enheter vilket gjort att kraven på i synnerhet Stockholmskontoret höjts. Med ytterligare ett kontor kan vi möta och uppfylla kraven. Sedan var det naturligtvis ett strategiskt val att etablera det andra kontoret i it-branschens centrum, Kista, säger Magnus Sjöqvist, vd på Accenture.

Väljer var de vill jobba

Accenture öppnar på dryga 1 000 kvadratmeter i Kista Science Tower. Kontoret rymmer cirka 70 arbetsplatser – och de flesta skrivborden står till samtliga anställdas förfogande. I stället för fasta arbetsplatser använder nämligen majoriteten av Accentures anställda så kallade ”touchdown-platser” vilket i princip innebär att de sätter sig där det är ledigt.

– Konceptet är smidigt och väldigt uppskattat av våra anställda. Nu, med ytterligare ett kontor i Stockholmstrakten, får de också möjlighet att själva välja om de vill arbeta eller ha möten på kontoret i Kista eller på kontoret på Sveavägen, säger Magnus Sjöqvist.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.