Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Adobe överger Flash

Apple har bestämt sig för att överge Flash-tekniken för mobila enheter. Det avslöjas i en bloggpost på företagets hemsida.

Adobe överger Flash

Adobe gick igår ut med nyheten om att man slutar utveckla Flash för mobila enheter, för att istället satsa på html5. Mjukvarujätten skriver att ”html5 stöds numera av de flesta mobila enheter, detta gör det till den bästa lösningen för att skapa och sprida innehåll över flera plattformar.”

Adobe klargör också att man har för avsikt att fortsätta samarbeta med de stora aktörerna som Google, Apple, RIM med flera för att utveckla html5-tekniken vidare. Särskilt positivt ser man på möjligheterna för webbvideo och spel. De plattformar på vilka Adobe Flash redan används ska trots beslutet även i fortsättningen få nödvändiga säkerhetsuppdateringar.

Blandad respons

Mobil Flash har varit omdebatterat länge. Apple vägrade av säkerhetsskäl använda det i sina enheter och många har upplevt tekniken som slö och batterislukande på mobiler i allmänhet.

Analytikern Jack Gold på J. Gold Associates menar apropå Adobes beslut att ”nedläggningen av Flash är ett medgivande om att det slukat enorma resurser att underhålla och utveckla det för så många olika chipsets och operativsystem.”

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter