Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Advania köper danska Kompetera

Branschen En sista pusselbit i den nordiska expansionen. Nu har Advania köpt danska it-bolaget Kompetera.
– Vi har ett fantastiskt momentum just nu, säger Mikael Noaksson vd för Advania Group.

Advania köper danska Kompetera

Svenska Advania växer vidare och nu har man tagit sig över ytterligare en landsgräns, Danmarks. Det innebär att företaget med rötter i Island, Norge och Sverige nu är pan-Nordiskt i hela sitt utbud.
– Det känns inspirerande att bli en del av en såpass stor aktör som Advania. Med vår kompetens och lokala förankring kan vi fylla de små, men ändå avgörande, luckorna i Advanias erbjudande på den danska marknaden. Genom att slå oss samman med ett så välrenommerat bolag som Advania kommer vi att kunna hjälpa våra kunder ännu bättre. Vi är så glada över att få den här möjligheten och ser nu fram emot en ljus framtid tillsammans, säger Carsten Weis, vd på Kompetera.

Kompetera specialiserar sig på infrastruktur, integration och drift/förvaltning. Sedan tidigare var Advania aktiva i Danmark, men förvärvet innebär att man nu kan erbjuda kompletta tjänsteutbudet.
– Genom förvärvet av Kompetera och vår etablering i Danmark är vi nu närvarande i hela Norden. Det gör att vi kan vara ännu närmare våra stora kunder, samtidigt som vi hoppas kunna växa mer på lokal nivå i Danmark. Advania passerar nu 5 miljarder i försäljning på årsbasis och med en organisk tillväxt på över 15 procent under 2019. Vi har ett fantastiskt momentum just nu och ser fram emot att ta oss an en ny marknad tillsammans med våra nya, danska kollegor. Det känns otroligt roligt, säger Mikael Noaksson, vd på Advania Group.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter