Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Advania köper Itello

Från noll till 600 miljoner. För ett år sedan hade Advania ingen närvaro på it-infrastrukturmarknaden i Norge. Nu har man intagit en betydande position i och med uppköpet av Itello.

Advania köper Itello
Mikael Noaksson, Ole Anders Wilskow Jenssen Øistein Wilskow Jenssen, Lars Borgestrand, Espen Hartz

Det var i september 2018 som Advania Norge visade intresse för infrastrukturmarknaden i landet. Och man satsade hårt genom nyanställningsar samt uppköpet av Stepper. OCh det var en lyckad satsning redan under första verksamhetsåret passerade omsättningen inom området 140 miljoner NOK.

Nu tar man nästa kliv och köper Itello vilket innebär att omsättningen ökar rejält. Över 600 miljoner i Norge och 2,3 miljarder NOK i Norden hamnar området infrastruktur på då.
Med köpet kommer det dessutom med en stark postion inom den offentliga sektorn, något som kompletterar Advanias inriktning mot privat näringsliv.
– Vi har gjort en spännande resa så här långt i Itello, men nu ser vi fram emot att bli en del av en stor nordisk aktör. Tillsammans blir vi starkare, vilket gynnar både kunder och anställda. Vi får ett omfattande produktutbud och kan i ännu större utsträckning utmana de största aktörerna på den norska marknaden, säger Ole Anders Wilskow Jenssen, CEO Itello.

Men även om Itello är ett stort köp, tar det inte slut där. Enligt Advania Norges chef, Espen Hartz, kommer det att bli flera.
– ITello är vårt andra uppköp på mindre än ett år och vi nöjer oss inte med det, säger han.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter