Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Advania och Qumulo i nytt samarbete

Branschen Ett partnerskap som ska göra att Norden kan hålla tempot när det kommer till datadriven innovation. Det säger Advania och Qumulo som nu påbörjat ett samarbete för att göra stora datamängder lättillgängliga.

Advania och Qumulo i nytt samarbete
Roger Dorf, Advania samt Petter Edin, Qumulo

Amerikanska Qumulo tog nyligen steget in i Sverige och erbjuder nu fillagring till aktörer som har behöva av att samla och analysera data. Koncernen som levererar hybrid-molnlagring har i dag stora kunder som bland annat Microsoft, Uber och Dreamworks på kundlistan, ser stora möjligheter i Sverige.
De menar att deras erbjudande, med ett lättanvänt filsystemet där datadrivna organisationer får enkel insyn i data, systemskalbarhet samt förutsägbar prestanda matchar flera aktörers behov.

Nu ingår Qumulo partnerskap med Advania för att accelerera sin expansion.
– Människan är inte längre den största kreatören av data – det är maskiner. All innovation som är datadriven kräver att du snabbt ska kunna komma åt informationen. Det gäller oavsett om det handlar om AI, självkörande bilar eller cancerforskning. Rätt fillagring krävs för att bibehålla snabb innovationstakt. Därtill ser vi att många har huvudvärk kring att leverera den prestanda som moderna datakällor kräver. Filsystem som är skapade för moderna användningsområden och applikationer stöttar tillväxten istället för att bromsa. Partnerskapet med Advania, och deras höga kundnöjdhet, är mycket värdefullt för oss. Det säger mycket om Advania, både vad gäller leverans och kultur, säger Petter Edin, regionchef på Qumulo i Norden.
Advania blir företagets första partner i Norden, men de har tidigare jobbat tillsammans i kundprojekt genom HPE.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter