AGA gör nordisk affär med Telenor

Gasleverantören AGA väljer Telenor för telefonitjänster i Norden. Kontraktet är värt runt 15 miljoner kronor per år.
– Telenors förvärv av Vodafone Sverige gjorde det möjligt för oss att ingå ett avtal som täcker alla fyra länderna både med fast och mobil telefoni, säger Jostein Thomassen, it-direktör i AGA.

Avtalet med AGA Region Nord-Europa gäller för Norge, Sverige, Danmark och Finland. Avgörande för AGA var kravet på att den utvalda telekommunikationsleverantören kunde tillfredsställa bolagets kommunikationsbehov i alla de fyra länderna.

– Detta avtal med AGA befäster Telenors roll som en nordisk leverantör av helhetliga kommunikationslösningar. Vi kan nu leverera mobiltelefoni, fasttelefoni och avancerade datakommunikationslösningar från egna verksamheter till nordiska kunder i Norge, Sverige och Danmark – och kompletterar vår portfölj med ett utmärkt samarbete med finska Elisa, säger Morten Karlsen Sørby, koncerndirektör och ledare av Telenors verksamhet i Norden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.