Ägare vill att Alltele köper Universal Telecom

Storägaren Mark Hauschildt vill att Alltele ska förvärva Universal Telecom. Allteles styrelse är inte med på idén, men har kallat till en extra bolagsstämma.

Mark Hauschildt äger drygt 26 procent av aktierna i Alltele och har därmed kunnat pressa fram den extra bolagsstämman den 18 februari där frågan om ett förvärv av Universal Telecom ska prövas. Universal Telecom är en svensk teleoperatör med enligt egna uppgifter runt 100 000 kunder och ägs av Maderiabaserade Timepiece, som i sin tur helägs av Hauschildt.

Det föreslagna förvärvet skulle innebära en utspädningseffekt på ungefär 60 procent för de nuvarande aktieägarna i Alltele.

”Allteles styrelse står, för undvikande av missförstånd, inte bakom Mark Hauschildts förslag, men avser att i god tid före stämman och efter att erforderliga handlingar finns tillgängliga att offentliggöra sin närmare uppfattning om förslaget till förvärv av Universal Telecom.” skriver Allteles styrelse i ett pressmeddelande.

Allteles nya affärsplan, utformad av den nytillträdde vd:n Carlos Riera, är inriktad på organisk tillväxt, kostnadskontroll och stabil lönsamhet. (Läs mer i länkad artikel nedan)

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.