Aircall har fått ny ägare

MTU Gruppen A/S, norskägd aktör i mobilbranschen, har förvärvat cirka 75 procent av aktierna i Aircall. Genom förvärvet tillförs Aircall likviditet med drygt 100 miljoner kronor i form av utökat eget kapital och i andra former.

I juni hade Stockholms tingsrätt beviljat Aircall företagsrekonstruktion och rekonstruktionsplanen har nu genomförts. Det innebär bland annat att företagets verksamhet kunde bedrivas i oförändrad utsträckning under rekonstruktionen. Dessutom har Aircalls butiksnät fördubblats genom förvärv av Fotoquicks butiksrörelse. Företaget har även träffat uppgörelse med sina tre största borgenärer om nedskrivning av deras fordringar med 50 procent. Övriga borgenärer erbjuds full betalning den 15 januari nästa år av det ursprungligt fakturerade beloppet.

Rekonstruktionen beräknas kunna vara avslutad inom loppet av en till två veckor, men fusionen med Fotoquicks butiksrörelse och övriga åtgärder påbörjas omedelbart.

MTU Gruppen är en norsk koncern som genom det två tredjedels ägda dotterbolaget Comhouse äger Telebutikken och Klart Svar med totalt cirka 90 butiker i Norge. En tredjedel av aktierna i Comhouse ägs av Teliasonera.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.