Airwatch packas om för mindre företag

Airwatch Express Billigare, lättare att hantera men med samma trygga grund som den fullstora tjänsten. Med Airwatch Express sänker Vmware tröskeln till mobil enhetshantering.

Airwatch packas om för mindre företag

Vmware-ägda Airwatch är branschledare på området enterprise mobility management och har två gånger i rad tagit hem titeln som bästa plattform när Telekom idag testat emm-lösningar. Men även om tjänsten med tiden blivit lättare att hantera är det ändå en saftig bit att ta sig an inte minst för mindre företag som också kan tycka att kostnaden är i högsta laget. Tillverkarens svar på den utmaningen är den helt nya tjänstepaketeringen Airwatch Express.

Bantat men samma grund

Grunden för den nya tjänsten är den samma som tidigare men funktionsutbudet är bantat till att fokusera på hanteringen av mobila enheter och appar. Möjlighet till innehållshantering och kostnadskontroll som finns i den fullstora tjänsten saknas helt. Men det handlar inte bara om att Vmware skurit bort funktioner, de har samtidigt gjort tjänsten mer lättanvänd, även för den utan tidigare erfarenheter av mobil enhetshantering. Arbetsflödet med att göra i ordning inställningar för till exempel trådlösa nät och e-post är uppbyggt som steg för steg-guider och detsamma gäller distribution av appar som behövs i verksamheten.

Betydligt billigare per månad

Prissättningen för Airwatch Express är också den ordentligt slimmad. Månadskostnaden är 2,50 dollar per månad och enhet vilket kan jämföras med vanliga Airwatch som i sin instegsversion kostar 4,33 dollar per månad och enhet.

Skulle man växa ur Express-versionen ska det gå att växla upp till den större tjänsten utan att behöva göra om inställningar och hanteringen av de mobila enheterna.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.