Alcatel och Microsoft går samman om ip-tv

Alcatel och Microsoft ska utveckla en lösning som ska ge snabb överföring av internet-tv för bredbandsoperatörer och användare över hela världen.

En del i avtalet innebär att Alcatel och Microsoft gemensamt utvecklar en integrerad lösning för leverans av ip-tv. Med lösningen kommer användarna i framtiden kunna ta emot skräddarsydd underhållning i ett samlat paket via sitt hemnätverk. Det gäller för exempelvis on-demand video-streaming, interaktiv tv, video- och telekommunikation, bilder, musik och hemvideo och Onlinespel.

Med det här avtalet hoppas Alcatel och Microsoft kunna skapa en industristandard som fundament för en snabb framväxt av nya ip-tv partners, samt att skapa stordriftsfördelar för teleoperatörer via en global introduktion av ip-tv i stor utsträckning.

– Alcatel medverkar i tester av ip-tv och andra triple play-tjänster hos nordiska operatörer, och många har uttryckt sin önskan om att de stora aktörerna på området samordnar sina aktiviteter, säger Frode Haugen, ansvarig för Alcatels aktiviteter i Norden och Baltikum. Han tror att ip-tv kommer att få ett genombrott både i Norden och i världen under 2005.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.