Alcatel och Microsoft går samman om ip-tv

Alcatel och Microsoft ska utveckla en lösning som ska ge snabb överföring av internet-tv för bredbandsoperatörer och användare över hela världen.

En del i avtalet innebär att Alcatel och Microsoft gemensamt utvecklar en integrerad lösning för leverans av ip-tv. Med lösningen kommer användarna i framtiden kunna ta emot skräddarsydd underhållning i ett samlat paket via sitt hemnätverk. Det gäller för exempelvis on-demand video-streaming, interaktiv tv, video- och telekommunikation, bilder, musik och hemvideo och Onlinespel.

Med det här avtalet hoppas Alcatel och Microsoft kunna skapa en industristandard som fundament för en snabb framväxt av nya ip-tv partners, samt att skapa stordriftsfördelar för teleoperatörer via en global introduktion av ip-tv i stor utsträckning.

– Alcatel medverkar i tester av ip-tv och andra triple play-tjänster hos nordiska operatörer, och många har uttryckt sin önskan om att de stora aktörerna på området samordnar sina aktiviteter, säger Frode Haugen, ansvarig för Alcatels aktiviteter i Norden och Baltikum. Han tror att ip-tv kommer att få ett genombrott både i Norden och i världen under 2005.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.