Allison Kirkby kommer tillbaka till Sverige

nytt jobb Allison Kirkby är snart tillbaka i den svenska telekombranschen. I vår tar hon över permanent efter Johan Dennelind på Telia Company.

Allison Kirkby kommer tillbaka till Sverige

Det var inte länge sedan Allison Kirkby lämnade Tele2 efter sammanslagningen med Comhem. Nu kommer hon tillbaka till Sverige efter en tid på danska TDC.

Under Q2 nästa år tar hon över som vd och koncernchef för Telia Company.

– Det är verkligen en drömroll för mig,  säger Allison Kirkby på en pressträff i morse.

– Det är min ambition att Telia ska vara en förebild i Telekom-industrin och ett företag som svenskarna ska vara stolta över.

Du har lett både en marknadsledare och en utmanare. Vad kan du ta med till Telia? frågades under pressträffen.

– För det första, man måste vara väldigt fokuserad på kunden och sätta den i centrum. För det andra så är vi inne i en disruptiv period för branschen och Telia är igång med transformationen. Jag hoppas kunna ta det arbetet vidare och ge kunderna den bästa möjliga upplevelsen. Till sist, så är det viktigt att utgå från människorna i bolaget och jag kommer att sätta ihop många team med mycket energi och engagemang var jag än går.

Marie Ehrling, avgående styrelseordförande för Telia Company, berättade att man tidigt tog fram Allison Kirkby som en bra kandidat. Men att det varit en lite komplicerad process eftersom TDC är en konkurrent till Telia.

Nyligen stod det klart att Lars-Johan Jarnheimer kommer att nomineras som styrelseordförande för Telia. Marie Ehrling berättar att han har pratat med Allison Kirkby i veckan och tycker att det är ett bra val att utnämna henne till vd och koncernchef.

Telia meddelar också att ”Christian Luiga blir kvar som tillförordnad vd och koncernchef fram till dess och återgår sedan till sin roll som Executive Vice President och finanschef för Telia Company”.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!