Allt i ett för hemmet

På Broadband World Forum Europe 2008 visar Packetfront upp Drg Easy för enklare hantering av nätverk i hemmet. Nytt är också Broadband Business Engine för nätägare.

Allt i ett för hemmet

För dem som känner att bredbandet och hemmakontoret gärna fick integreras med en enhetlig lösning, visar Packetfront nu upp Drg Ease. Den nya produkten är en modulär enhet för inkoppling av datorer, telefoni och kabel-tv i en och samma låda. Nytt från företaget är också Broadband Business Engine, en administrativ lösning för nätägare.

Utbyggbar via moduler

Drg Ease är i sig en basenhet som stödjer valfria moduler. Från början kommer företaget att erbjuda sex moduler som tillsammans gör det möjligt att koppla in exempelvis bredbandstelefoni och kabel-tv. Det går även att koppla in trådlöst wlan via en router-modul samt också en switch-modul med fem lan-portar för anslutning av flera datorer. Via modulen Organizer ska man också slippa den kabelhärva som vanligtvis är associerad med tekniken.

Basenheten har enligt uppgift tillräckligt med strömförsörjning för att kunna driva inte bara sig själv, utan också de moduler som kopplas in, och minskar därmed antalet strömkablar som behövs.

Styrning av nätverk

På mässan Broadband World Forum Europe 2008, som hålls i Bryssel, har man inte bara visat upp Drg Ease, utan även mjukvarulösningen Broadband Business Engine (BBE) för nätägare. Till BBE, som är tillgänglig idag, går det att koppla olika applikationer för administration och tjänstestyrning av resurser i nätverken.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.