Allt mer riskkapital till den trådlösa sektorn

Den trådlösa sektorn drar till sig allt mer riskkapital, enligt en rapport. Men även telekombranschen går mot det bästa reta på länge när det gäller tillgången på riskkapital.

Tillgången till riskkapital ökar inom den trådlösa sektorn, enligt en studie som PricewaterhouseCooper, Thomson Venture Economics och National Venture Capital Association genomfört. Under det tredje kvartalet var tillväxten stadig när det gäller riskkapital. Hittills har 114 företag mottagit 984 miljoner dollar, vilket ska jämföras med 135 företag som fick 1,1 miljarder i riskkapital förra året.

Under det tredje kvartalet erhöll också 65 telekombolag tillsammans 605 miljoner dollar. Det innebär att 185 uppgörelser hittills under året tillfört riskkapital i storleksordningen 1,6 miljarder dollar, vilket innebär att man troligen kommer att kommer att nå den högsta nivån på tre år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.