Allt tuffare att sticka ut för inear-lurar – Jabras nya klarar musik bra

Test I höstas släppte Jabra inear-lurarna Elite 85t. Med ett fylligare ljud är man återigen med i toppskiktet för lurar du stoppar in i öronen.

Allt tuffare att sticka ut för inear-lurar – Jabras nya klarar musik bra

Danska Jabra har länge jobbat med true wireless-lurar. När fler konkurrenter gett sig in i matchen så har Jabras ställning som en ledare i branschen blivit utmanad.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Med Elite 85t tar man ett kliv framåt och det är framför allt i ljudet som förbättringarna kommer. När man växlar mellan dessa och andra inear-lurar vi haft inne för test så är det två saker som sticker ut.

  • Ljudet är mycket fylligare. Med 12 mm högtalarelement (dubbelt så stort som tidigare) så är det en rejäl bas och bra möjlighet till hög volym.
  • Man har nu även aktiv bullerdämpning, anc, i 85t och när man provat sig fram till rätt storlekar på de ovala gummiplupparna så blir även den passiva bullerdämpningen effektiv. Vill du så kan du slå av anc för att höra din omgivning om det skulle behövas.

En tredje viktig faktor är såklart batteritiden. I små inear-lurar som väger 7 gram får man inte plats med stora batterier. Batteritiden är därför blygsamma 5,5 timmar – och använder du upp all kraft i det medföljande laddningsfodralet så får man ut 25 timmar. Det är någonstans i mitten bland instoppade lurar. Är batteritid viktigt för dig så ska du inte välja klassiska inear-lurar utan istället ta en variant med nackband.

För de som vill använda Elite 85t i jobbet är den näst sista parametern den kanske viktigaste – hur låter jag på andra sidan när jag använder dessa i ett videomöte?

För det första: Det är bättre ljud i dessa än de flesta andra inear-lurar eftersom Jabra har många mikrofoner som plockar upp ditt ljud. När jag sitter själv på hemmakontoret är det inga problem att ljudet fångas upp en bit ifrån munnen. Men när det blir en stökigare omgivning så märks det för mottagaren att det blir svårare för lurarna att sortera ut vad som är ljud från mig och från omgivningen. Det låter lite stökigt.

Till sist: Jabra tar oftast bra betalt för sina prylar och Elite 85t är inget undantag. Det går att hitta dessa för under 2000 exklusive moms på den svenska marknaden och det är långt ifrån billigast, men också ganska långt ifrån de dyraste.

Telekom idag tycker att man får mer för pengarna med nackbands-varianter, men skall du köpa rena inear-lurar så Jabras Elite 85t ett riktigt bra val.

Fakta och betyg

Jabra Elite 85t

Typ: Inear-lur. Fungerar med: Dator, smartphone och tablet. Anslutning: Bluetooth 5.0. Vikt: 7 gram per lur, 45 gram för laddningsfodral. Mikrofon: 3 stycken per lur. Färg: Svart, titansvart, kopparsvart, grå, guldbeige. Övrigt: Kan kopplas ihop med Jabras app för fler inställningsmöjligheter, till exempel olika inställningar beroende på musiktyp. Två enheter kan kopplas in samtidigt. Fodralet kan laddas trådlöst. Cirkapris: 2000 kr, exkl moms. Betyg: 6,6 Prestanda: 7 Kvalitet och design: 7 Användarvänlighet: 7 Innovation: 6 Prisvärde: 6

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.