Alltele backade under första halvåret

Alltele Trots omstrukturering och personalminskningar tappar Alltele under första halvåret.

Allteles omsättning för det första halvåret 2015 sjönk med närmare 50 miljoner kronor till knappt 403 miljoner kronor samtidigt som också resultatet försämrades, från en vinst på knappt 26 miljoner under motsvarande period förra året till en förlust på en halv miljon kronor.

Under sommaren, efter rapportperioden som sträcker sig fram till den sista juni, har Alltele genomfört ytterligare personalnedskärningar och 20 personer av de anställda har fått lämna företaget. Det innebär att antalet anställda har minskat med inte mindre än 40 procent sedan årsskiftet.

Enligt rapporten ska effekterna av de pågående organisationsförändringarna ha fullt genomslag i slutet av året. Enligt vd Mark Hauschildt är att ett av de viktigaste stegen mot förbättrad lönsamhet avvecklingen av olönsamma kunder inom offentlig sektor, ett arbete som dock tar tid eftersom avtalstiderna är långa. Minskningen i volym som de avslutade affärerna innebär vill han kompensera med mer lönsamma företagskunder i smb-segmentet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.