Alltele bjuder kunder på anonymitetstjänst

Alltele nöjer sig inte med att radera kunduppgifter som kan avslöja nedladdare. Nu bjuder man även kunderna på anonymitetstjänsten Ighost.

Alltele bjuder kunder 
på anonymitetstjänst

Alltele är en av de operatörer som har börjat radera datauppgifter för att skydda kunderna mot Ipred-lagen, och som de själva påpekar leva upp till Lagen om elektronisk kommunikation.

Men Alltele kan inte skydda alla sina kunder på det här sättet. Som internetleverantör i stadsnät och via adsl kan de inte garantera att dessa nätägare följer tillämpar samma princip. Därför erbjuds Alltele-kunderna nu anonymitetstjänsten Ighost utan kostnad.

– I den starka opinion som råder och med det uteslutande positiva gensvar som vi fått från både egna kunder och i debatten i stort kände vi att vi också måste kunna leva upp till vår ambition att försvara våra kunders grundlagsskyddade rätt till personlig integritet även i de internetmiljöer som vi inte direkt kan påverka, säger Allteles vd Ola Norberg.

Han säger sig ha fått hundratals mejl efter Pirate Bay-domen, bland annat från oroliga mammor med tonårsbarn som inte törs låta sina barn använda nätet i rädslan för att polisen ska knacka på dörren.

– Med denna åtgärd säkrar vi i alla fall våra kunders rätt till en privat sfär på internet intill det möjligas gräns, tillägger Ola Norberg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.