Alltele ger sig på kretskopplad telefoni

Alltele tar över Umeå Energis kundbas på fast telefoni. Trots att det bara rör sig om 600 nya kunder är köpet strategiskt viktigt för teleoperatören som ger sig på den gamla kretskopplade telefonin. En tjänst som kan levereras över hela landet.

Alltele och Umeå Energi Elhandel har tecknat avtal om överlåtande av Umeå Energis kundbas på fast telefoni. Övertagandet av kundansvaret sker kommande månadsskifte. Överlåtelsen sker som ett inkråmsförvärv och finansieras ur egen kassa. Totalt rör det sig dock bara om 600 aktiva kunder.

– För Alltele innebär övertagandet att vi ytterligare förstärker vår lokala marknadsposition i Umeåregionen, nu även inom det fasta telenätet, säger Ola Norberg, vd Alltele. Vi har redan en stark närvaro i Umeå där vårt tekniska kompetenscenter byggts ut under året och vi kommer nu också att etablera en kvalificerad kundsupport i anknytning till den verksamheten, fortsätter han

Vill fokusera på kärnaffären

Alltele och Umeå Energi har sedan ett antal år ett nära samarbete på bredbandstjänster i Umenet med fast ip-telefoni till privat och företagsmarknaden och sedan 2007 även ett komplett fiberbaserad bredbandserbjudande. Umeå Energi Elhandel har sedan 1999 erbjudit fasta telekomtjänster till sina elkunder på privatmarknaden i Sverige. Överlåtelsen till Alltele följer på Umeå Energis tidigare beslut att fokusera på elförsäljningen.

– Med överlåtandet av kundstocken till Alltele säkerställer vi att våra kunder nu får en leverantör som har bra möjligheter att erbjuda alla de nya tjänster inom teleområdet som marknaden i dag efterfrågar, säger Anders Hjalmarsson chef för Umeå Energi Elhandel.

Ny produkt

Trots att man bara får 600 nya kunder till den totala kundstocken på cirka 50 000 abonnenter ser Ola Norberg affären som strategiskt viktig. Det är första gången som Alltele väljer att leverera den gamla kopparbaserade telefonin. Med en ny produkt i portföljen kan operatören leverera tjänsten i hela landet.

– Förr skulle alla sälja telefoni. Men nu ser vi tydligt att nyskaparna i branschen vill koncentrera sig på sin kärnaffär och telebranschen är så specifik att den bör koncentreras till telekombolag, framhåller Ola Norberg.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.