Alltele glada men förbryllade

Allteles vd Ola Norberg är glad över resultatet, att satsningen på kvalitet gör skillnad. Men eko-plumpen i det i övrigt fläckfria protokollet förbryllar.

Alltele glada 
men förbryllade

– Alltele hyr och betalar för varenda kabelmeter ända fram till slutabonnenten, just för att kunna garantera både säkerhet och kvalitet. Detta drunknar ofta i informationen och vi jämförs regelbundet med operatörer som uteslutande nyttjar det öppna nätet. Vilket vi tycker är orättvist, säger Ola Norberg.

Han beskriver hur Alltele har byggt ett nät för ”fast telefoni realiserad över ip” som i strukturen liknar det gamla telenätet. Kvaliteten på tjänsten är A och O.

Därför har det uppmätta ekot och fördröjningen i testet fått hela organisationen på fötter. Alltele arbetar med ekosläckare både i det egna nätet och underleverantören Song har det i sitt nät.

– Vi har aldrig sett liknande mätdata i vårt nät tidigare. Nu arbetar vi febrilt med att hitta orsaken, som antagligen beror på ett isolerat problem någonstans, säger Ola Norberg.

Alltele har avtal med runt 6 000 kunder och når totalt över 100 000 hushåll.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.