Alltele lanserar 4g

4G [Uppdaterad] Alltele blir den första service providern i Telias nät att erbjuda sina kunder 4g-tjänster. Samtidigt börjar man även sälja mobiltelefoner till de allra minsta företagen.

Från och med idag erbjuds Allteles kunder tillgång till 4g-nätet. Detta genom en överenskommelse med Telia där Alltele sedan tidigare är service provider. Det kommer inte innebära någon kostnad för kunden, befintliga abonnenter kan själva uppgradera sitt abonnemang på operatörens webbplats.

– Vi är stolta över att som första service provider i Telias nät få leverera 4g till våra kunder, säger Allteles vd Paul Moonga, i ett pressmeddelande.

Börja säljer smartphones

Samtidigt lanserar även Alltele försäljning av mobil hårdvara gentemot företagsmarknaden. Förhoppningen är att man ska få ökad försäljning i framförallt det mindre företagssegmentet med erbjudandet:
– Vi riktar oss till mindre företag med en kombination av hårdvara och paketering med abonnemang. Alla de stora fyra nätägarna arbetar så och även vi har märkt på kunderna att de önskat en större fokus på helheten. Därför måste vi ha ett erbjudande som våra kunder finner attraktivt, säger Paul Moonga, när Telekom idag får tag på honom på en skakig semester-lina.

Fåtal modeller

Just nu har Alltele fyra mobiltelefoner till salu för sme-kunderna, och så kommer det att vara även framöver.

– Vi kommer att satsa på ett fåtal moderna och aktuella telefoner som efterfrågas vid varje givet tillfälle. Det blir snarare 4–5 stycken än ett utbud på 30 stycken, säger Henrik Salomonsson på Alltele och berättar att man till exempel avvaktat med Iphone men kommer addera den efter årsskiftet.

– Vi tror att vi kommer att nå de mindre kunderna som gärna köper mobiltelefoni som privatkunder. Alltså att man väljer enheten först och sedan abonnemang. De i sme-segmentet med fler än 100 användare eller fler har troligtvis redan en leverantör de har ett större övergripande avtal med.

I nuläget är det inte aktuellt att nyanställa personal för att sälja in affären. Det menar Paul Moonga att man kan göra med befintlig personalstyrka.

– Vi hade just lanserat erbjudandet intern och kommer bevaka hur det går, vi får ta ställning efter det, men i nuläget är det inte aktuellt med några nyanställningar.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter