Alltele rekryterar internationell vd

[Uppdaterad] Den första januari tar spanjoren Carlos Riera över vd-posten hos Alltele. Han rekryterades till jobbet när han arbetade med operatörens nya affärsplan.

Att en operatör med sin verksamhet koncentrerad till Sverige rekryterar en utomnordisk vd är kanske något överraskande men Allteles styrelseordförande är mycket nöjd över tillsättningen.

– Under hösten har vi sett Carlos Riera arbeta i bolaget med att ta fram vår nya affärsplan och intrycket har varit extremt bra. Därför kändes det naturligt att försöka rekrytera honom till ny vd, säger Thomas Nygren

Allteles tidigare vd Ola Norberg, som också är en av bolagets grundare, klev av vd-jobbet i oktober och den operativa verksamheten har sedan dess letts av Peter Bellgran som nu blir vice vd.

Gedigen erfarenhet

Carlos Riera är i grunden ekonom och utbildad vid universitetet i Barcelona. Han har erfarenhet från flera telekomföretag runt om i världen. Senast har han arbetat som chef över telekomverksamheten hos det brittiska riskkapitalbolaget Pemberton Asset Management.

– Han höll precis på att avsluta ett uppdrag i mellanöstern så vi kom rätt i tid. Carlos förenar den svåra mixen med att ha en riktigt bra ledningsförmåga med att också vara empatisk, säger Thomas Nygren.

Pemberton-koncernen är också näst största ägare i Alltele vilket lär ha påverkat tillsättningen.

Ny affärsplan ska bota växtvärk

Alltele har de sensate åren växt kraftigt, inte minst genom uppköp vilket frestat på. Bolaget har själva beskrivit att det lider av växtvärk. Den nya affärsplanen är fokuserad på organisk tillväxt, kostnadskontroll och stabil lönsamhet. Företaget säger sig ha identifierat årliga kostnadsbesparingar på mist 40 miljoner kronor och räknar med att hitta ytterligare möjligheter att skära i kostnaderna framöver.

Samtidigt som den nya affärsplanen sätts i verket görs också en omorganisation. Verksamheten delas i två tydliga affärsområden Privat och Företag med fokus på kommunikationstjänster för sme-segmentet.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.