Alltele stärker ledningen

Uppköpet av Ventelo har tvingat Alltele att se över den egna organisationen. För att säkra företagets framtid väljer man nu att ta in nytt blod i ledningen.

Alltele stärker ledningen

Sedan övertagandet av Ventelo har operatören arbetat intensivt med struktur och organisationsfrågor för att skapa förutsättningar för en fortsatt stabil tillväxt.

– I det arbetet har företagskulturen inom båda organisationerna prövats. Vi har under året som gått sett behovet av ny och externt värvad kompetens inom vissa ledningsfunktioner, vilket lett till nyrekryteringar under våren och försommaren, säger Allteles vd Ola Norberg.

Ledningsgruppen får nu bland annat förstärkning av Telia Skanovas produkt- och marknadsdirektör Anna Backlund. Hon har sedan 1993 haft en rad ledande befattningar inom Teliakoncernen, men går nu alltså in som ny coo på Alltele med start i september.

Samtidigt blir förre chefen för partnerverksamheten inom Verizon Sverige, Peter Schapiro, ny regionchef med placering i Karlstad, medan Torsten Osihn övertar produktansvaret för Allteles växelsystem. Den senare har ett förflutet hos såväl Telepo som Ericsson.

Från Ernst & Young värvas Michael Orregård som ansvarig för ekonomi och redovisning och Agneta Duvenius, som tidigare jobbat som personalchef inom Schneider Electric och Enator, intar samma roll hos den omorganiserande operatören.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.