Alltele tar hjälp av Telia-fiber

Med ett nytt fiberavtal får Alltele möjlighet att leverera bredband, telefoni och tv till hushåll och företag i hela Sverige.

Det är Telias satsning på öppen fiber som Alltele nu hakar på genom att bli tjänsteleverantör i sin större konkurrents nät. Genom ett avtal med Telia Operators Business för Alltele tillgång till Telias samtliga befintliga och kommande fibernät.

– Vi har under de senaste åren noterat en viss avmattning i utbyggnaden av moderna fiberbaserade stadsnät och därför är Telias satsning på denna marknad mycket välkommen, inte bara för oss som tjänsteoperatör, utan främst även för konsumenter och företag som nu ges tillgång till denna infrastruktur, avslutar Ola Norberg.

I och med avtalet får Alltele en mycket större marknad att bearbeta och de kommer redan från start erbjuda hushåll anslutna till nätet tripple play, det vill säga bredband, tv och telefoni.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.