Allteles företagsaffär på rätt väg

Affärerna Omstöpningen av Allteles företagsaffärer ser ut att ge resultat. Tredje kvartalet innebar för första gången på länge ett överskott. Men gamla synder medför att perioden ändå slutar med en rejäl förlust för operatören.

Företagsaffärerna har länge varit ett sorgebarn hos Alltele och många av problemen har hängt med sedan uppköpet av Ventelo 2011. Men minskad personalstyrka under det senaste året från 140 till 85 anställda, varav merparten av dem som fått lämna arbetat inom just med företagssegmentet, omstöpning av teknikplattformen och utfasning av olönsamma kontrakt med den offentliga sektorn ser nu ut att ha gett resultat. Affärsområdet lämnade under det tredje kvartalet ett ebitda-resultat på plus 7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med en förlust samma kvartal förra året på 11 miljoner och en förlust även under det föregående kvartalet i år på 8 miljoner.

Men spåren av de tidigare problemen med företagsaffärerna gör sig tydligt påminda i kvartalets resultat för hela bolaget. Det belastas med en goodwill-avskrivning på närmare 56 miljoner som hänger samman med det problemtyngda förvärvet av Ventelo. Periodens resultat landar därför på en förlust på drygt 54 miljoner kronor även om ebitda-resultatet (resultatet före avskrivningar) ligger på plus 13 miljoner kronor.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!