Alltför långsam rekrytering inom teknikbranschen

branschen Rekryteringsprocesserna inom teknikbranschen går för långsamt. En ny kartläggning visar att 93 procent av ingenjörerna anser att så är fallet.

Alltför långsam rekrytering inom teknikbranschen

Rekryteringsprocesserna inom teknikbranschen går för långsamt. En ny kartläggning visar att 93 procent av ingenjörerna anser att så är fallet.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

TNG Techs kartläggning bland ingenjörer och tekniker visar bland annat att:

• 67 procent anser att det tar för lång tid att få information om statusen för deras ansökan.

• 47 procent tycker att beskedet efter intervju tar för lång tid.

• 42 procent anser att rekryteringsprocessens steg, inklusive tester och intervjuer, är tidskrävande och sinkar processen.

Bristande återkoppling

Därtill förväntar sig 96 procent av ingenjörerna någon form av återkoppling. Knappt hälften av de tillfrågade ingenjörerna (44 %) uppger till exempel att de alltid får en bekräftelse på att ansökan har kommit fram. 47 procent svarar att de får det ibland, men att det därefter blir tyst. 51 procent menar att de aldrig får någon förklaring till varför de inte blir erbjudna jobbet.

– Det här är en stor utmaning för ledare idag. Kompensbristen är ett faktum, och det är viktigt att identifiera och lösa flaskhalsarna i rekryteringsprocessen, säger Pär Johansson, produktägare för TNG Tech.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.