Amazon kan droppa mobilsatsningen

Mobilt Den misslyckade storsatsningen på Fire har lett till att Amazon nu sparkar personal på sitt utvecklingscenter för hårdvara. Är det början till slutet på näthandeljättens satsning på egna mobila enheter?

Att Amazon inte skulle komma i närheten av att utmana konkurrenterna med sin Fire-telefon blev snabbt otäckt tydligt. Trots massiva reklamkampanjer och påkostad utveckling lyckades näthandelsjätten inte nå kundernas hjärtan, eller plånböcker. Nu städar man upp efter misslyckandet. Enligt Wall Street Journal, som kommit över en intern rapport, har Amazon sagt upp dussintals ingenjörer och utvecklare på Lab126, som är företagets utvecklingscenter för hårdvara. Amazon kommer därmed också att bromsa utvecklingen av en 14-tums surfplatta med kodnamnet Project Kairo, samt den smarta pennan Nitro som ska kunna omvandla handstil till digital text.

Vad detta innebär för framtida smartphone-satsningar är oklart. Enligt rapporten är Amazons utvecklingsplan för Fire ”på obestämd framtid” och man har bland annat planerat en nedbantad version av telefonen. Men källor som WSJ hänvisar till menar att utvecklingen snabbt kan läggas ned helt om företaget inte når lönsamhet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.