Amerikansk order lyft för svenska LIP

Lund IP Products, LIP, har fått den första volymordern på sin egenutvecklade dualmode/wifi-telefon. Det är ett amerikanskt bolag som står för beställningen.

– Vi är stolta över att ha blivit den utvalda leverantören av denna framtidstelefon, den första i världen i sitt slag. Vi har all anledning att tro att samarbetet med vår amerikanska partner kommer att bli långsiktigt och givande för båda företagen, säger Lena Wittbjer, vd på LIP.

Avtalet innebär att LIP kommer att utveckla och tillverka telefoner som bygger på LIP’s wifi-plattform, men som skräddarsys för att passa den amerikanska kundens teknik- och designkrav. Telefonen är av dualmode-typ, vilket innebär att en och samma handenhet fungerar med både wifi-tekniken och med kundens system. Vilken ytterligare radioteknik som ska finnas i enheterna har LIP inte specificerat.

Utvecklingsarbetet av dual-modetelefonen har redan påbörjats och kommer i en första fas att resultera i kommersiella prototyper som ska levereras efter nyår. Massproduktion planeras till andra kvartalet 2007.

LIP grundades 2006 som ett produktbolag till Lundinova AB.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.