Analysföretag: Fortsatt svag marknad för mobilnätsutrustning

Mobilnät Tillverkarna av utrustning till mobila nätverk bör inte ha några förhoppningar om att marknaden snart vänder. Det förutspår analysföretaget Dell’Oro Group i sin senaste rapport.

Analysföretag: Fortsatt svag marknad för mobilnätsutrustning

När Ericsson nyligen presenterade sin rapport för det fjärde kvartalet 2023 spådde företagets vd Börje Ekholm att 2024 skulle bli ett utmanande år. Den bilden bekräftas av analysföretaget Dell’Oro Group i en ny rapport.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Inte ens lovande teknikområden som privata nätverk och FWA, fixed wireless access, räcker för att vända den negativa utvecklingen enligt analysföretaget. Tillverkarna måste räkna med att chansen för att marknaden vänder uppåt inom en nära framtid är nära nog noll.

– Den övergripande bilden har inte förändrats. Investeringar baserade på mobilt bredband börjar nu sakta ner och potentialen inom nya tillväxtområden som fwa och privata trådlösa nätverk är fortfarande för liten för att ändra riktningen, säger säger Stefan Pongratz, vice vd på Dell’Oro Group, i ett uttalande.

Enligt analysföretaget växte radionätsmarknaden mellan 2017 och 2021 innan den nådde en platånivå 2022. Under 2023 vände därefter marknaden nedåt, något som är en naturlig följd av att många nätägare är klara med den första vågen av 5g-utbyggnad.

Dell’Oro Group tror att marknaden kommer att vara fortsatt utmanande under 2024, men att inbromsningen inte kommer att vara lika kraftfull fortsättningsvis.

Här kan du läsa mer om rapporten.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.