Analysföretaget: 60 miljoner ai-mobiler kommer att säljas under 2024

mobiler Canalys förutspår att nya modeller och användningsområden kan leda till ökade trafikmängder för operatörerna.

Analysföretaget: 60 miljoner ai-mobiler kommer att säljas under 2024

Alla pratar om artificiell intelligens och nu verkar tekniken även leta sig in i allt fler smartphones. Det ryktas om att Samsung förbereder en stor lansering i mitten av januari, där man kommer att presentera nya enheter med inbyggt stöd för olika slags ai-funktioner.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Analysföretaget Canalys tror att omkring 60 miljoner mobiler med ai-funktioner kommer att levereras till slutkunder under 2024. Eftersom ai-funktionerna sannolikt kommer att leda till ökade trafikmängder i mobilnätverken så har operatörerna stora möjligheter att öka sin lönsamhet, förutsatt att man hittar fram till rätt strategi.

Även om 60 miljoner enheter kan låta mycket så handlar det endast om fem procent av den totala mängden smartphones som kommer att säljas under året. Men Canalys tror att ai-mobilerna kommer att vara en viktig drivkraft för ai-tekniken eftersom de används av så många människor och är både portabla och mångsidiga.

Canalys påminnner också om att många tillverkare redan har försett sina enheter med ai-funktionalitet, bland annat för att öka bildkvaliteten för den inbyggda kameran och för att optimera batterianvändningen. Men med ny ai-funktionalitet, som stora språkmodeller och generativ ai, kommer det att ställas nya krav på både hård- och mjukvara i mobiltelefonen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.