Analytiker: ”Finns utrymme för en större triple-playspelare till”

Operatörer Om TDC köper Comhem blir de tillsammans en triple-playspelare som har potential att utmana Telia och Telenor. Och det finns utrymme för en större spelare till menar telekomanalytikern Bengt Nordström.

Om det finns någon substans i ryktena om att TDC är på gång att lägga ett bud på Comhem kan Bengt Nordström, analytiker på Northstream, inte uttala sig om men han menar att det finns utrymme för fortsatta konsolideringar på den svenska telekommarknaden.

– Komponenterna för att skapa ytterligare en stor aktör finns, även om det inte måste handla om TDC och Comhem, andra tänkbara aktörer skulle kunna vara Tre eller kanske DGC.

Något som skulle kunna tala för att uppgifterna om ett köp har substans är att TDC för inte så länge sedan gjorde en enligt Bengt Nordström ganska oväntad affär på tv-området i Norge. Att Comhem har ett omfattande nät är en av de saker som skulle kunna locka till ett köp men en ett viktigt ben saknas för att bli komplett. Varken TDC eller Comhem har något eget mobilnät utan tvingas hyra in sig hos andra nätägare.

– Helst ska man ju ha ett mobilt ben att stå på också, säger Bengt Nordström.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.