Anders Eriksson tar över rodret på Ingate

Veteranen Anders Eriksson tillträder som ny vd för Ingate Systems, utvecklare av teknologier och produkter kring så kallad sip-trunking.

Anders Eriksson tar 
över rodret på Ingate

Ingate Systems, utvecklare av teknologier och produkter inom ip-telefoni som möjliggör kommunikation med så kallad sip-trunking, meddelar idag att Anders Eriksson, veteran inom tele- och ip-kommunikation, tillträder som ny vd.

– Vi är mycket nöjda över att Anders Eriksson nu tillträder som vd för Ingate, säger Karl-Erik Ståhl, Styrelseordförande i Ingate Systems. Anders, som har gedigen erfarenhet och stor kunskap av att leda organisationer, kommer att vara en stor tillgång för Ingate nu när marknaden för sip-trunking tar fart.

Lämnar annan vd-post

Anders Eriksson kommer närmast från Zitius Service Delivery, som vd och medlem i styrelsen. Zitius Service är en operatör av bredband inom Sverige och som Anders Eriksson var med och startade 2003. Under hans ledning har företaget vuxit till att bli en av utmanarna till de etablerade operatörerna.

Han har också haft en central roll inom Alcatel Nordics (nuvarande Alcatel-Lucent), som är en global leverantör av tjänster och utrustning inom telekom, då han som vd, med placering i Danmark, ansvarade för Bredbandsdivisionen. Där ledde han bland annat integrationen vid köpet av Newbridge Networks A/S, tillverkare av utrustning för bredband och telekommunikation. Dessförinnan var Anders Eriksson försäljningsdirektör på Siemens Network Systems Division.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.