Anders Igel sparkas från Teliasonera

Koncernledningen vill se ett nytt ledarskap och ger Anders Igel sparken som koncernchef och vd för Teliasonera.

Anders Igel sparkas från Teliasonera

Teliasoneras styrelse beslutade vid sitt sammanträde den 11 juni att initiera rekryteringen av en ny vd och koncernchef.

”Vid en utvärdering av Teliasoneras framtida strategiska vägval konstaterar styrelsen att företaget nu går in i en ny fas och därmed behöver ett nytt ledarskap. För att ytterligare stärka den kommersiella drivkraften behöver Teliasonera ett starkt och motiverande ledarskap fokuserat på tillväxt, omstrukturering och värdeökning”, skriver styrelsen i ett pressmeddelande.

Den nuvarande vd:n och koncernchefen Anders Igel kommer att lämna sin tjänst den 31 juli. Vice koncernchefen och finansdirektören Kim Ignatius tar då över som tillförordnad koncernchef och vd. Telias styrelse har startat en rekryteringsprocess efter en ny vd och koncernchef.

Anders Igel började som vd och koncernchef i Teliasonera 2002 i samband med samgåendet mellan Telia AB och Sonera Oy.

– Anders Igel har bidragit till den framgångsrika sammanslagningen av de två organisationerna och också till Teliasoneras mycket starka finansiella utveckling under senare år, kommenterar Teliasoneras styrelseordförande Tom von Weymarn.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.