Android-anpassad larmhantering för wlan

BXO Solutions har tagit fram en ny wlan pager-lösning för larmhantering, Wpager. Byggd på Androids öppna plattform låter den företag själva skräddarsy funktionalitet enligt önskemål.

Android-anpassad 
larmhantering för wlan

Tanken bakom att använda sig av befintlig wlan som infrastruktur, istället för propreitär dect/p-sök, är enligt BXO Solutions dels att göra lösningen mycket kostnadseffektiv. Dels att få en låg tekniktröskel så att den egna it-avdelningen själv kan hantera hela lösningen.

– Befintliga larmsystem kan enkelt anslutas till Wpager. Lösningen håller en mycket hög säkerhetsnivå och är anpassad för allt från trygghetslarm till drift, brandlarm och säkerhetslösningar, säger Bengt Strömberg på BXO Solutions.

Customisera mera

Även om BXO tillhandahåller en mängd färdiga gränssnitt ska det även vara möjligt att bygga egna mot olika system genom det öppna scriptgränssnittet. Det gör att användarna får tillgång till en bred produktflora.

– Den öppna Android-plattformen ger möjlighet att skräddarsy funktionen hos terminalerna, till exempel höja säkerheten genom att ta bort vissa funktioner. Samtidigt ger öppenheten ökad konkurrens och därmed både bättre och billigare produkter. Det är inte ovanligt att man idag kan köpa en Android-telefon för under tusenlappen, avrundar Bengt Strömberg.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.