Android dominerar – Ios tappar

Mobilt Nära 90 procent av alla sålda smarttelefoner under det tredje kvartalet 2016 var androidenheter, samtidigt som ios tappade 5 procent av marknaden.

Det såldes totalt 375 miljoner smarttelefoner under det tredje kvartalet 2016. 328 miljoner av dem hade android installerat. Det är en ökning med drygt 10 procent jämfört med samma period 2015, enligt en rapport av analysföretaget Business Wire.

Antalet sålda Iphone-enheter uppsteg till 45 miljoner, vilket är en minskning med 5 procent sedan i fjol. Ios Apples tapp beror enligt Business Wire på en ljummen insats av företaget i Asien.

Rapporten visar samtidigt på en dyster tillvaro för Windows Phone och Blackberry, som finns representerade i kategorin övriga, som minskat med hela 84 procent och har nu endast 0,3 (2,3) procent av den totala världsmarknaden, medan android och ios har 87,5 (84,1) respektive 12,1 (13,6) procent.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.