Android och Windows i samma telefon

Mobila lösningar Nu och då dyker det upp produkter som kan köra flera os, ett av de senaste exemplen är kinesiska Elephone. En telefon som kommer med både Windows och Android.

För den vanlige användaren så är det inte särskilt ofta man har behov av flera operativsystem i sin mobil, det är kanske snarare om du jobbar med utveckling för båda plattformar och inte vill dra runt på dubbla telefoner. Kanske om du vill använda den som både privat och jobbtelefon, i det läget vore det praktiskt om telefonen stödde dubbla sim-kort, något som fortfarande är okänt om den här kommer göra. Möjligen känner att du verkligen inte kan bestämma dig för vilket operativsystem du vill använda men ändå inte kan tänka dig köpa flera telefoner.

Normalt brukar kopplingen mellan de två systemen i såna här lösningar vara ganska besvärlig, för att inte säga obefintlig. Du får antingen starta upp telefonen i Android eller Windows läge, det finns egentligen ingen information om hur den här telefonen kommer fungera men troligast är den måste startas om.

Vad vet vi egentligen om telefonen?

Något namn har den inte fått och någon information från Elephones hemsida går inte att hitta i skrivande stund. All information kommer från läckta bilder och uttalanden från företaget som bland annat betanews.com tagit del av. Specifikationerna som presenterats verkar dock rätt bra. Telefonen ska ha en 5,5 tum stor 2k skräm, det innebär 1440 x 2560 pixlar. Ram minnet ligger på 4gb och själva lagringen på 32gb, om den kommer ha stöd för extra SD-kort är okänt men med tanke på att den ska rymma båda operativsystemen vore det inte så dumt, 32gb känns som lite i minsta laget.

Framtill sitter en 5 megapixels kamera och baktill en kamera på 20,7 megapixel från Sony. Baktill hittar vi också en fingeravtrycksläsare. operativssytemen som stöds ska vara Android 5.0 och Windows 10.

Lansering

Windows 10 gör lanseringen lite spännande. Telefonen sägs nämligen släppas i slutet på juni vilket är en månad tidigare än Windows 10 enligt vad som är känt. Antingen så är det här helt ny information som kommit fram eller, vilket är betydligt mer troligt, så kommer telefonen att släppas med Windows 8.1 och sedan uppgraderas så fort det är möjligt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.