Android utmanar

Företagen bakom Android ser sig som riktiga utmanare på mobilmarknaden. Men hur tilltalande mobilen kommer att bli är oklart.

Android utmanar

Googles Android är i vissa kretsar en efterlängtad mobil. På Mobile World vill man gärna vara med och fajtas om uppmärksamheten. Telekom idag har tittat på en prototyp som inte avslöjar det minsta om den verkliga mobiltelefonens vara eller icke vara, men tanken bakom ett interaktivt och öppet gränssnitt är uppenbar.

Android är en öppen mobil plattform med stöd från många stora mobiloperatörer. Hur den kommer att stå sig i konkurrensen med exempelvis Symbian, Microsoft eller Iphone är fortfarande långt ifrån klart.

Google-mobilen ska börja säljas under andra halvåret i år.

Mycket lte

I övrigt visar utställarna på Mobile World Congress gärna demos av lte, long term evolution, som ska ge 100 Mbit/s i mobilnäten. De första kommersiella installationerna kan vara på plats i större skala kring 2011. Ericsson demonstrerar även de första mobilsamtalen med lte/sae som man faktiskt räknar med att få ut under 2009.

Men innan dess ska ett antal nya versioner av hsdpa rullas ut. Tekniken flyttar nu in i våra datorer och pc-kort och liknande blir onödigt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.