Anna rycker upp Symbianlurar

Nu kan användare av Nokia N8, C7, C6-01 och E7 ladda hem Symbian Anna, som bland annat kommer med ett nytt gränssnitt och högre säkerhet.

Anna rycker upp Symbianlurar

Mjukvaruuppdateringen Symbian Anna som nu erbjuds till Nokias smarta mobiltelefoner N8, C7, C6-01 och E7 kommer med ett flertal nyheter.

Gränssnittet har sett över en del med bland annat förstorade ikoner, samt att det nu går att använda ett virtuellt tangentbord i så kallat split-screen-läge. Webbläsaren har också uppdaterats och version 7.3 sägs ge en betydligt bättre upplevelse än tidigare, med kortare laddtider och enklare navigering.

Ur företagsperspektiv kommer Anna med högre säkerhet så som bättre kryptering av innehållet på telefonen, samt förbättrade möjligheter att ansluta till intranätet via ipsec och ssl vpn.

Slutligen aktiverar uppdateringen nfc-funktionen i Nokia C7, något som öppnar upp för ett flertal nya användningsområden.

Mjukvaran som ska finnas tillgänglig i skrivande stund uppdateras antingen via telefonens egen uppdateringsfunktion (skriv *#0000# i telefonappen), eller genom att koppla telefonen till datorn och uppdatera via Ovi Suite.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.