Ännu mer Skype för Polycom

Virtuella möten Polycoms samarbete med Microsoft kring Skype for Business får både mer bredd och djup. En lång rad befintliga video- och telefoniprodukter kommer framöver kunna användas direkt med Office 365. I höst kommer också molntjänsten som ger Office 365 mer videomuskler.

Ännu mer Skype för Polycom

Möjligheten att använda Polycoms telefoner och videosystem tillsammans med Lync/Skype FB är långt ifrån ny men hittills har det bara fungerat om man haft sin egen Skype-miljö, Office 365-användare har lämnats utanför. Det blir det nu ändring på när Polycom och Microsoft fördjupar sitt samarbete ytterligare.

Polycoms telefoner i VVX-serien är sedan en tid faktiskt möjliga att registrera mot Office 365 och nu följer även nya kombinerade konferenstelefonen och videosystemet Trio efter. I sommar blir det sedan möjligt att ansluta även Polycoms videosystem i Group-serien til Office 365.

När prylarna sätts i det vi skulle kunna kalla Microsoft-mode så ändras även användargränssnittet för att likna det hos Skype for Business. Till VVX-telefonerna kommer gränssnittsuppdateringen i några steg där de första anpassningarna blir tillgängliga under våren för att vara helt genomförd efter sommaren. Till sommaren kommer också uppdateringen som gör Group-systemen Office 365-kompatibla.

Tilläggstjänst för video

Längre, för oss i Sverige dröjer det troligen till 2017, får vi vänta på Polycoms molnbaserade videotjänst för Office 365. Den går ännu under namnet Project Aqua och ska göra det möjligt för Office 365-användare att hålla videomöten med den som använder vanliga standardbaserade videosystem. Project Aqua blir en tilläggstjänst till Office 365 och kommer troligen att kunna köpas direkt vi adminkonsolen på samma sätt vissa konferenstjänster för telefonmöten. Hur licensmodellen kommer att se ut återstår att se men det kommer att bli någon form av taxa för faktiskt utnyttjande.

Fortsättning på CX-serien

Det utökade samarbetet med Microsoft innebär också att Polycom kommer att plocka fram nya rumssystem speciellt framtagna för Skype for Business, det som tidigare kallades Lync Room Systemes. Här är uppgifterna dessvärre rätt knapphändiga och Polycoms nordiska organisation vet ännu inte när de kan tänkas dyka upp. Klart är i alla fall att de kommer att baseras på nästa generation av Skype för rumssystem och att befintliga produkter i det segmentet samtidigt också kommer att uppdateras.

För de som föredrar Microsofts egna samarbetsskärmar Surface Hub kommer man att kunna kombinera dem med Polycoms kameror och ljudenheten Trio för att höja kvaliteten på video och ljud.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.