Äntligen besked om Skype for Business till Mac

Skype for business Ännu är väntan för alla Mac-användare som fortfarande tvingas köra den ålderstigna Lync-klienten inte över. Men målet är i sikte för nu har Microsoft i alla fall preciserat sina lanseringsplaner för Skype for Business till Mac.

Äntligen besked om Skype for Business  till Mac

Den som väntar på något gott kan sannerligen få vänta länge och det har alla Lync-användare som kör Mac fått göra. Rykten och lösare utfästelser från Microsoft har visat sig komma på skam och många besvikna användare har fått göra sitt bästa för att härda ut.

Ett specifikt datum för när Skype for Mac släpps i skarp version får vi visserligen inte av tillverkaren den här gången heller men i ett inlägg på sin Office-blogg meddelar de att den kommer att finnas ute under det tredje kvartalet i år, vilket i så fall innebär senast den sista september.

Fram till lanseringen ska den pågående betatestningen ske i tre steg. Det första pågår redan vilket innehåller en funktionsmässigt väldigt begränsad klient. I princip det enda den klarar av att göra är att visa information om kommande möten baserat på dina bokningar i Outlook.

Steg två uppges komma i början av sommaren och då adderas närvarostatus, chatt och kontaktlista. Röst- och videosamtal dyker upp i det tredje steget som ska tas i slutet av sommaren.

Eftersom det först mot slutet är en klient som kan betecknas som speciellt användbar kan det vara bra att veta att man kan fortsätta att köra Lync parallellt med betan av Skype for Business.

Kundernas it-administratörer ska få inbjudan att ladda ner beta-versionen inom kort och därefter ska förhandsutgåvan blir tillgänglig för alla användare inom några veckor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.