Apoteket redo att möta kunderna i metaverse

kontaktcenter Kronans Apotek testar möjligheterna för e-handel i metaverse i nytt pilotprojekt.

Apoteket redo att möta kunderna i metaverse

Det är visserligen bara ett pilotprojekt som drivs under en begränsad tidsperiod, men Kronans Apotek ger ändå en intressant inblick i hur framtidens digitala kundmöten och e-handel kan se ut när man nu öppnar ett apotek i metaverse.

– Vi är övertygade om att framtidens apotek handlar om att kunna erbjuda bästa möjliga service till kunder i alla kanaler. Om det är i metaverse är det ingen som vet, men för oss är det viktigt att ligga i framkant i den digitala utvecklingen och se över hur vi kan tillmötesgå framtidens behov, säger Linda Wakeham, Head of PR Strategy på Kronans Apotek.

Premiären sker i samband med Sime-konferensen på Epicenter. Butiken är byggd på metaverse-plattformen Metabloxz och enligt apotekskedjan vill man utforska möjligheterna för framtidens e-handel i den virtuella världen.

Pilotprojektet visar hur kunden kan genomföra ett köp i metaverse och sedan få den fysiska produkten levererad med hjälp av en robothund.

– Det här är ett första men väldigt begränsat pilotprojekt. Men vi ser möjligheten att inspirera oss själva och våra kunder till vilka möjligheter som finns i dag. Även om metaverse, avatarer och robothundar känns som en realitet långt fram i tiden kan vårt test vara ett steg på vägen mot framtidens e-handel, säger Linda Wakeham.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.