Apoteket redo att möta kunderna i metaverse

kontaktcenter Kronans Apotek testar möjligheterna för e-handel i metaverse i nytt pilotprojekt.

Apoteket redo att möta kunderna i metaverse

Det är visserligen bara ett pilotprojekt som drivs under en begränsad tidsperiod, men Kronans Apotek ger ändå en intressant inblick i hur framtidens digitala kundmöten och e-handel kan se ut när man nu öppnar ett apotek i metaverse.

– Vi är övertygade om att framtidens apotek handlar om att kunna erbjuda bästa möjliga service till kunder i alla kanaler. Om det är i metaverse är det ingen som vet, men för oss är det viktigt att ligga i framkant i den digitala utvecklingen och se över hur vi kan tillmötesgå framtidens behov, säger Linda Wakeham, Head of PR Strategy på Kronans Apotek.

Premiären sker i samband med Sime-konferensen på Epicenter. Butiken är byggd på metaverse-plattformen Metabloxz och enligt apotekskedjan vill man utforska möjligheterna för framtidens e-handel i den virtuella världen.

Pilotprojektet visar hur kunden kan genomföra ett köp i metaverse och sedan få den fysiska produkten levererad med hjälp av en robothund.

– Det här är ett första men väldigt begränsat pilotprojekt. Men vi ser möjligheten att inspirera oss själva och våra kunder till vilka möjligheter som finns i dag. Även om metaverse, avatarer och robothundar känns som en realitet långt fram i tiden kan vårt test vara ett steg på vägen mot framtidens e-handel, säger Linda Wakeham.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.