Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Appar blir hjälpmedel i Skåne

Region Skånes hjälpmedelskonsulenter kan numera förse brukare med appar till smartphones eller surfplattor. Distributionen hanteras via ett Appbooster-baserat system.

Mobila appar har visat sig fungera bra som komplement och alternativ vid olika typer av kommunikativa eller kognitiva funktionsnedsättningar. Därför har Region Skånes hjälpmedelsverksamhet inlett ett samarbete med Appbooster.

Lösningen innebär att hjälpmedelskonsulenterna loggar in i Region Skånes appkatalog och kan där välja att föreskriva en passande app, som sedan skickas ut till brukaren via sms eller mejl. Brukaren tar emot meddelandet och kan enkelt installera appen i sin smartphone eller surfplatta.

Det här initiativet tar stöd i ett annat projekt som hjälpmedelsverksamheten i Region Skåne bedriver under 2013. Det går ut på att kunna ge brukare ”hjälpmedel som alternativ och eller komplement för kommunikation”. De kan helt enkelt få rekvisition som medger inköp av en surfplatta eller smart telefon upp till ett visst belopp och utöver det nedladdning av mobila appar som alternativ till den traditionella hjälpmedelsförskrivningen.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter