Apple och IBM vill hjälpa sjuksköterskor

Appar Hälsa och sjukvård verkar vara ett av de absolut hetaste områdena för alla som utvecklar olika typer av mobila lösningar. Nu meddelar två av it-världens elefanter att man gör en gemensam satsning på appar som ska underlätta sjukvården.

Apple och IBM vill hjälpa sjuksköterskor

Förra sommaren inledde Apple och IBM ett partnerskap som kring utveckling av företagsappar. IBM i sin tur skulle stödja och sälja Apple-hårdvara till sina företagskunder. I december släpptes de första tio apparna, och nu kommer ytterligare ett tiotal. Bland dem hittar vi fyra appar som ska underlätta sjukvård, både på sjukhus och vid vård i hemmet. Appen Hospital RN ersätter en sjuksköterskas personsökare och telefon med en Iphone-app, och ger snabb tillgång till en patients journaler. Appen använder Ibeacon-teknik för att identifiera patienter och kan visa meddelanden, inklusive statusuppdateringar, på sjukhusutrustning som är offline, backuper på labbet och förfrågningar från patienterna.

Hospital Lead är en app för Ipad, och är tänkt att användas av sjuksköterskor som styr en sjukhusavdelning. Appen syftar till att hjälpa dem att bättre hantera arbetsbördan på avdelningen genom att kombinera information från flera databaser i en och samma instrumentpanel.

En annan app ska hjälpa sjukskötersketekniker att hålla koll på patientens olika behov, undersökningar, labbstatus och annan information som krävs för patientvård. Till sist har man också utvecklat en sjukvårdsapp för sjuksköterskor som vårdar patienter utanför sjukhuset. Appen tillåter dem att via distans hämta eller ladda upp text, video och bilder till en patients journal.

Bland övriga nya appar finner vi bland annat nya hjälpmedel för försäkringsbranschen, detaljhandeln, flygvärdinnor och skiftarbetare inom industrisektorn.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.