Apple ökar dominansen hos företagskunderna

Iphone och Ipad står för en förkrossande majoritet av företagens mobila enheter och andelen fortsatte att öka under 2012. Det visar statistik frän mdm-leverantören Good Technology.

Apple ökar dominansen
hos företagskunderna
Källa: Good Technology

Good samlar kontinuerligt in statistik om vilka typer av mobila enheter deras kunder över hela världen registrerar i deras system för mobile device management. Nu har de sammanställt siffrorna för det sista kvartalet 2012 och den läsningen kan inte annat än glädja marknadsavdelningen på Apple, 77 procent av alla nya enheter som anslöts till systemet körde företagets operativsystem och var med andra ord Iphone eller Ipad. Jämfört med samma period ett år tidigare är det hela sju procentenheter upp. Bara Iphone 5 stod för 32 procent av alla nya aktiveringar vilket kan jämföras med sex procent för Samsung Galaxy SIII som är den i särklass populäraste Android-modellen.

Windows Phone syns knappt alls i statistiken, sammanlagt utgjorde telefoner med Microsofts operativsystem bara en halv procent av aktiveringarna under det kvartalet.

Totalt hämtas statistiken från över 4 000 företag så siffrorna borde ge en rimlig bild av läget inte minst i de stora företagen.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.