Apple på väg mot nytt rekord

Mobilt Apple ser en aldrig tidigare skådad rusning efter sina nya Iphone-modeller. Att de går att köpa i Kina från första dagen uppges vara den huvudsakliga anledningen.

Det har knappt gått en vecka sedan Apple släppte Iphone 6S och 6S Plus, men redan nu menar man att antalet förhandsbeställningar under första helgen (förhandsbeställningar öppnade i lördags) med stor sannolikhet kommer att slå rekordet från förra året, då tio miljoner enheter beställdes under första helgen. Apple säger att konsumenternas intresse för de senaste mobiltelefonerna är ”exceptionellt stort”, även med Apple-mått mätt. En stor anledning till detta är det faktum att Apple släpper iPhone 6S i Kina redan på dag ett, något man inte när man förra året släppte Iphone 6.

Iphone 6S och 6S Plus kommer att släppas den 25 september. Den stora nyheten, om vi bortser från de många tekniska förändringarna under huven, är att Apple erbjuder telefonen i roséguldfärg. Denna variant var också den första att sälja slut i butikers förhandsreservationer. Väljer du att beställa just denna innan release lär du sannolikt inte få den på ett tag. Även om Apple låter meddela:

”Vi arbetar för att hinna med alla beställningar så fort vi kan, och vi kommer att ha samtliga Iphone-enheter tillgängliga i Apples butiker när de öppnar nästa fredag.”

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.