Apple uppdaterar – så här är nya Ios 15

Produkt Nyheter för att få bättre videomöten samt ai. Nu har Apple presenterat uppdateringen av sitt operativsystem Ios  – här är några av de viktigaste punkterna.

Apple uppdaterar – så här är nya Ios 15

Det var 2007 som Apple lanserade sitt första Iphone OS och nu, 14 år senare är det dags för generation 15 att göra entré. Så vad är då nyheterna? Enligt företaget så har man designat det hela utifrån fyra huvudtankar: Uppkoppling, fokus, ai samt för att utforska världen.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams-telefoni, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Om man bryter ner det hela i vilka reella uppdateringar det handlar om är det att FaceTime nu får nya funktioner för att bland annat förbättra möjligheterna till att ha videosamtal men även att kunna skärmdela samt att kunna fortsätta videosamtal även om du själv tittar på en film eller lyssnar på musik.

I Facetime så ska man även kunna ha bilden indelad i olika rutmönster när det är flera som deltar i samtalet och en annan del är att du ska få så kallat spatialt ljud, det vill säga att ljudet kommer från den del av telefonen där en ”person” befinner sig på skärmen. Det här för att konversationer ska flyta mer naturligt.

Bättre översikt och ”status-inställningar”

Apple meddelade även att meddelandena komme uppdateras på ett sätt så att det ska vara mycket lättare att komma åt innehåll som skickats.

Framöver kommer även notiserna förändras så att man som användare kan välja om man vill få alla samlade till en speciell tid. Här kan du även ställa in så att andra som försöker skicka meddelande får se att du ställt in att du inte vill bli störd.

En annan intressant del av ny iOS 15 är att till foton kommer funktionen att appen nu kommer med hjälp av ai kunna känna igen text.

Kolla in alla uppdateringar här.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.