Apple Watch tog hälften på mindre än ett år

Mobilt Den lanserades först i april, men ändå lyckades Apple Watch ta en marknadsandel på mer än 50 procent under 2015 visar siffror från Juniper.

Totalt tog Apple Watch en andel på 52 procent under året, trots att man alltså inte ens hade ett helt år på sig. Och konkurrenterna ligger en bra bit efter – enheter med Android Wear stod för knappt 10 procent av försäljningen. Men då kan det också vara värt att komma ihåg att Samsungs främsta kort, Gear S2, bygger på Tizen och inte Android Wear. Anledningen till att det inte tagit riktig fart ännu är att det saknas ett riktigt revolutionerande användningsområde, tror Junipers analytiker.

– Smarta klockor är ett segment som väntar på en marknad. Nyare enheter har mer polerade utseenden och diskret oöika funktioner, men inga större förändringar i kapacitet eller användningsområde. Nu är det upp till konsumenterna om de vill ha klockorna, och inte upp till teknikföretagen att visa upp fler anledningar, kommenterar Junipers James Moar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.