Aptilo hjälper Tre effektivisera mobila bredbandstjänster

För att enkelt kunna förändra sina datatjänster efter såväl kundernas behov som 3g/4g-nätet väljer mobiloperatören Tre nu att ta hjälp av Aptilos lösning Policy Manager.

Aptilo hjälper Tre effektivisera
mobila bredbandstjänster

Aptilo Policy Manager är byggd enligt standarden för pcrf, policy charging and rules function, och innehåller flera funktioner. Bland annat en komplett kunddatabas med definitioner av tillhörande tjänster, avancerad tilldelning av ip-adresser och dynamisk styrning av datanätverket.

Systemet lär tillåta Tre att löpande och dynamiskt förändra sina datatjänster efter såväl kundernas som nätets behov på ett effektivt sätt – och därmed till en lägre kostnad.

– Aptilo visade en genuin förståelse för våra behov när det gäller policy och ip-hantering. Deras innovativa och flexibla lösning kommer att ge oss möjligheten att fortsätta leverera ett brett spektrum av mobila datatjänster på ett effektivt sätt till våra kunder, säger Jörgen Askeroth, teknikdirektör på Tre.

Vill optimera trafiken

Lösningen bygger på Aptilos nya Service Management Ale-arkitektur, där funktionaliteten är fördelad i olika lager som kan fördelas över många servrar för att öka kapaciteten där den behövs bäst och uppnå en säker drift med geografisk redundans (distribution över flera servrar i olika datacenter).

– Med vår nya Aptilo Policy Manager och Ale-arkitektur tar vi ett stort steg vidare i vår fokusering mot större operatörer. Vi har för närvarande stora framgångar globalt med vår lösning för avlastning av datatrafik från 3g till wifi, så kallad offloading. Nu kommer vi kunna erbjuda våra mobiloperatörskunder ”rightloading” genom att också optimera trafiken i 3g/4g-näten, säger Torbjörn Wård, vd på Aptilo Networks.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!