Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Aptilo lanserar ny tjänst för IoT-uppkoppling

IoT En lösning som ska ge operatörer bättre möjligheter att snabbt koppla upp IoT-utrustning. Nu lanserar Aptilo en ny tjänst som ska ge mer kontroll och minska kostnaderna.

Aptilo lanserar ny tjänst för IoT-uppkoppling

Sakernas internet är en viktig del av framtiden, men med IoT kommer även nya krav på operatörer och nät. Fram till i dag har operatörer främst anpassat sina existerande system för att hantera ett fåtal olika abonnemangstyper. Men med IoT så kommer det inte fungera. Företagskunder inom IoT kräver ofta egen kontroll över tjänsten och mer avancerad hantering av datatrafiken. De vill kunna hantera komplexa regelverk, få trafiken säkert transporterad (VPN) till sina olika datacenter och anpassa säkerhetsinställningar. För en mobiloperatör är det en utmaning att möta.

Och här kliver Aptilo in. Deras tjänst ska hjälpa operatörer att kunna möta behovet.
– Den nya tjänsten, Aptilo IoT CCS, ger operatörer den flexibilitet de behöver för att verkligen vara innovativa och leverera IoT-anslutningar i stor skala, säger Paul Mikkelsen, vd på företaget.

Enligt Aptilo så har operatörer varit tvungna att välja mellan att använda sin befintliga mobilnätsutrustning och leverera begränsade tjänster för IoT – eller så har de varit tvungna att investera stora belopp för att bygga upp ett parallellt system. Deras lösning är ett bättre alternativ och fyller ett hål på marknaden.
Systemet innebär större flexibilitet och ska göra att operatörer nu ska kunna erbjuda sina företagskunder full kontroll över sitt IoT. Via API:er från Aptilo IoT CCS, eller via ett webbinterface, kan varje kund nå realtidsinformation såväl som rapportering av tidigare händelser. Aptilo.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter