Ar-teknik ger kortare upplärningstid

Teknik Modern teknik ger ökad trygghet och snabbare uppläsning. I Kopparbergs Bryggeri testas nu ar-teknik vid utbildningen av personal.

Ar-teknik ger kortare upplärningstid

Operatörer som tappar dryck och förpackar flaskor och burkar får nu högteknologiskt stöd i utbildningen. Detta då Kopparbergs Brygger testar förstärkt verklighet som en del i sin uppläsning av nya medarbetare.
Bryggeriet har tagit in ar-glasögon och tack vare en app utvecklad av Nethouse så kan operatören se både maskinen sam instruktioner hur de ska göra framför sig. Den virtuella gudingen visar vilka inställningsmoment som ska genomföras och tack vare detta system kan de tränas på de olika sakerna utan att det är skarpt läge.

Försöket är en del av projektet Augmentor, om är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park, Kopparbergs Bryggeri AB, IT-konsultbolaget Nethouse och Örebro universitet. Den 27 november kommer tekniken att demonstreras på Kopparbergs Bryggeri, och alla nyfikna är välkomna.
– Vi tror att fler företag inom tillverkningsindustrin skulle kunna ha nytta av den här tjänsten, och tekniken är också högintressant för företag inom bemanningssektorn, säger Anna Töndel, delprojektledare på Alfred Nobel Science Park.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.