Atea plockar jätteaffär – som kan bli ännu större

Affärerna 345 miljoner för tre år. Så mycket ramlar in hos Atea när Västra Götalandsregionen förlänger sitt avtal. 

Västra Götalandsregionen har nätta 47 000 anställda. Man har sedan tidigare ett avtal med Atea, även på hårdvara som pc-burkar, servrar och lagring, men nu blir det större fokus på molntjänster. En stor och väsentlig del av affären utgörs av licenser för Office 365 och Skype for Business. 

– Det här är den största affären vi har gjort med Atea Väst och är mycket glada över att Västra Götalandsregionen väljer oss som strategisk partner som kan bidra till ett effektivt arbetssätt inom bland annat vården, säger Peter Falk, regionchef för Atea Väst, till IT24. Han förklarar att affärens upplägg bygger på en anpassningsbar modell där Västra Götalandsregionen betalar per användning istället för att betala per användare.

– Det här är en kund som ligger långt fram, och vi ser att fler och fler tittar på den modellen.

Peter Falk menar att affären också kommer att leda till att Atea kommer att anställa ett femtiotal nya medarbetare, framförallt för att man behöver mer kompetens på säkerhetsområdet. Vill det sig väl kan affären på sikt bli ännu mer lönsam. Avtalet på tre år kan förlängas med ytterligare tre med samma omsättning.  

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.